vrijdag 17 mei 2002

Normaal gesproken word ik niet zo warm van de uitgekakte crossover tussen metal en rap, maar Baggabownz doen hun ding met zoveel venijn dat het weer leuk wordt. Een goede opener voor de uitzending van gisteren. Een beetje stoom afblazen kan geen kwijt in deze rare tijden.

Overige tips:
Olabola - spacefunk van onder meer Ro Krom (ex-Gotcha/Ro & Paradise Funk) en toetsenist Nico Brandsen
The Evolution Garden – experimentele ambient uit Limburg
The Bushido Code – het eerste levensteken van Angelmaker2000, het nieuwe, zeer avant-gardistische label van Vincent Koreman
Scylla – Nederhop die zich onderscheid door creatief gebruik van samples

Voor de afwisseling draaide ik gisteren ook een nummer van het tweede album van neo-Nederbeatband Kek’66. Ontzettend retro maar wel aanstekelijk. In het archief vond ik de single Talking Talking Talking van Fay Lovsky met daarop remixen van Arling & Cameron. De aanleiding om die plaat uit de kast te halen was het optreden vanavond in de Melkweg waar Fay onder de naam Lovsky haar nieuwe album presenteert.

Het tweede uur was non-stop aangezien ik graag alle bands wilde zien in de Volta tijdens de Mortale-avond. Wellicht dat een van de andere Mortalemedewerkers daar later op deze dag nog een mooi verslag over gaat schrijven.

Geen opmerkingen: