zaterdag 29 mei 2004



Op 12 juni zullen er hier in Amsterdam harde keuzes moeten worden gemaakt. De komende weken toeren er twee packages door Nederland, elk bestaand uit een handvol jonge tot iets minder jonge maar in ieder geval opwindende en getalenteerde gitaarbandjes. Onder de naam Almost Famous hebben Clueless, Lukewarm, One In A Million en The Inaxy de krachten gebundeld. De data van deze tour zien er als volgt uit:

9 juni Ekko, Utrecht
10 juni Waterfront, Rotterdam
12 juni Winston International, Amsterdam
16 juni 13 (kleine zaal), Tilburg

De Amsterdamse bands Blues Brother Castro, Norma Jean en Pfaff doen hĂșn gezamenlijke ding onder de naam We Kiss Music. En in dat kader:

3 juni Cul de Sac Tilburg
12 juni De Nieuwe Anita Amsterdam
18 juni ORKZ Groningen
26 juni De Bliksem Den Helder
30 juni Merleyn, Nijmegen
1 juli Mezz, Breda
2 juli Atlantis, Alkmaar

De oplettende lezer ziet het probleem. Beide tours zijn zaterdag 12 juni in Amsterdam! Wat nu? Ook een Amsterdamse liefhebber van gitaarpop van eigen bodem kan niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Gelukkig heb je nog even - een week of twee - om tot een weloverwogen keuzen te komen. Persoonlijk neig ik naar Almost Famous maar dat is eigenlijk alleen omdat ik geen idee heb waar de Nieuwe Anita zich bevindt. Routebeschrijvingen kunt U eventueel kwijt in de commentaar-box.

Geen opmerkingen: