vrijdag 26 november 2004

De Salto Award 2004. Niet voor Mortale.

Maya was erbij:
"Helaas, we hebben niet gewonnen, alle winnaars kwamen vooral uit Suriname en hadden bijna allemaal iets met Zuid-Oost te maken. En wij hebben één medewerker die in Amsterdam Zuid-Oost woont, en dan zelfs 100 meter van de noordgrens. Dus dat tikt niet echt lekker aan.

Het bleek dat veel van die organisaties op elkaar gestemd hadden. Dit tot grote ergenis van een raar soort mensen met een licht racistische inslag die ergens in de hoek van de zaal zaten en opmerkingen maakte over de gebrekkige techniek bij Salto, het weggooien van subsidies en steeds meer begonnen te drinken en schreeuwen.
Er hing een redelijk ontevreden stemming, dat terwijl de directeur maar vrolijk lachend praatjes hield over de multiculturele samenleving en Theo van Gogh.
Het was uiteindelijk wel een grappige avond, zo ergelijk dat het grappig werd. Er was wel veel gratis drank en raar uitziende maar wel lekkere hapjes en twee nare stand-up comedians.

Dus vanaf vanavond een frisse start.. MULICULTI bij Radio Mortale, Yannick en Maya zijn immers ook beetje allochtonen met hun Franse vaders. En op weg naar de volgende saltoawards!

Nu ja who cares... not in it for the money & prizes.. zo gaat het met alle awards/prijzen. Ik geloof dat de winnaars een verlept bosje bloemen en een monsterlijke ingelijste Salto oorkonde kregen, ik had al voor de zekerheid grote Albert Heijn tas meegenomen voor het geval we een oerlelijke trofee voor in de prijzenkast zouden winnen waar ik me niet zomaar mee op straat zou durven te vertonen. Zelf niet 's nachts.

Geen opmerkingen: