woensdag 25 januari 2006

Weer een drietal downloadbare deuntjes uit de uitzending van afgelopen maandag:

Siren - Lone July
Get Loaded is de titel van de eerste overzichtsverzamelaar van de Leeuwardse Academie voor Popcultuur. Normaliter ben ik van mening dat alles en iedereen die een schoolse benadering van de popmuziek voorstaat met een grote boog gemeden dient te worden, maar als de spreekwoordelijke uitzondering op de regel staan er toch een paar heel aardige nummers op deze cd. Absolute ontdekking is wat mij betreft Siren. Lone July is een verschrikkelijk mooi, ijzig popliedje.

Une - Little Things
Volgens mij zien de dames en heren van Une hun bandje niet graag elke keer omschreven worden als 'de band van de broer van de zanger van LPG', maar het is wel een hele makkelijke, want goeie omschrijving. Ook muzikaal. Maar blijkbaar zit het maken van lieve liedjes de familie Van Der Scheer gewoon in het bloed.

The Delhi Sweet - Blueberry Pie
Het Amsterdamse The Delhi Sweet stond zo'n tweeëneenhalf jaar geleden op een van onze live-avonden in de Winston. Dat was toendertijd nogal een bijzondere avond want, bijvoorbeeld, verder op de affiche Gem (was hun tweede optreden ooit) en Blues Brother Castro (waar je sindsdien ook wel eens van gehoord hebt, waarschijnlijk). Rondom de delhis was in de tussentijd nogal stil. Maar nu niet meer: in februari verschijnt hun debuut Painted Halls. Blueberry Pie is een, bijna zevenminuten durend, voorproefje.

Geen opmerkingen: