woensdag 3 november 2010

Vanavond @scramcbaby live in de studio

Bij Excelsior gooide de laatste jaren de ene na de andere pionier het bijltje erbij neer. We moesten afscheid nemen van Daryll-Ann, Caesar en Johan. Zo niet Scram C Baby! Die brengen gewoon de zoveelste indiejuweel uit, alsof het allemaal niks is en ouder worden niet bestaat. Volwassener worden trouwens wel, want door al het spelplezier valt het niet direct op, maar deze rasmuzikanten nemen hun muziek gelukkig wel serieus. Ze zullen hun luisteraars niet zomaar afschepen met een hapsnapplaat en juist die drive zorgt ervoor dat ze nog steeds bestaan, platen uitbrengen en vooral heel veel optreden. En dat alles dus op hoog niveau, SCB speelt uitsluitend eerste klasse.

De zesde studioplaat Slow Mirror, Wicked Chair bevat wederom heerlijke indierockpareltjes met een tekstueel in uitstekende vorm verkerende John Cees Smit. Zijn geliefde Marit de Loos heeft nu definitief plaatsgenomen achter de drumkit en mocht dus de ode voor haar oude band Caesar (M.A.R.I.T.) zelf indrummen. Uiteraard zijn ook Frank van Praag en Geert de Groot weer van de partij. Prima combi dus, met instant hits als gevolg (Ear Truck werd als vanzelfsprekend Mortalehit).




Wij van Radio Mortale zijn partijdig, in dit geval voor Scram C Baby, ongeacht de wedstrijd of tegenstander. Die sympathiekerds stonden dus wel mooi de pannen van het dak te spelen op de revival van onze liveavond vorig jaar. En dan komen ze nu ook gewoon in volledige bezetting naar onze studio. Dat is een op voorhand gewonnen wedstrijd, en die kunnen alle Amsterdammers (die niet meer gewend zijn aan op voorhand gewonnen wedstrijden) live horen via 103.3fm op de kabel en 106.8fm in de ether bij Salto op StadsFM. Wanneer? Woensdag 3 november, van 20.00 tot 21.00. En woon je buiten Amsterdam, niet getreurd, iemand heeft internet uitgevonden. Gewoon lekker streamen dus via www.radiomortale.nl!

Rens

Geen opmerkingen: