dinsdag 7 december 2010

Mortalehit wk 49: @KashmereHakim - Grandparent's House

We zouden deze week met alle liefde de Mortalehit aan Case Mayfield geven. Alweer ja, want het was pas een paar weken geleden dat de Amsterdammer deze eer kreeg toebedeeld. Maar ja, vorige week maakte hij zo'n goede beurt en zaterdag a.s. staat hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Niet dat we denken dat hij het nodig heeft om zaterdag te winnen, want sinds we hem vorig jaar op onze Mortale live-avond zagen (18-12 is de volgende) geloven we heilig in die jongen. Maar we doen het niet en steunen hem zaterdag in Paradiso met spandoeken, ballonnen en gejuich.


Liever geven we deze week de Mortalehit aan een andere singer-songwriter. Kashmere Hakim, aangenaam. De wiegjes van zijn ouders stonden in het Marrokaanse Marakesh, maar dat heeft in muzikaal opzicht weinig effect gehad op zoonlief. Hij maakt folk, van het type dat je spontaan stil krijgt en respect af dwingt. Een 'hillsinger', zoals hij zichzelf noemt. Gevolg van de sfeer die hij oproept met zijn prachtige en ingetogen folkmuziek, waarin het op de beste momenten een beetje spookt. De Engelsen hebben er een woord voor: 'eerie' noemen ze het. Hoe dat klinkt hoor je op zijn onlangs verschenen EP 'The Hillsinger', of op de Mortale live-avond op 18-12 in Pakhuis Wilhelmina natuurlijk. Je kunt ook bij zijn Een voorproefje van hoe mooi dat gaat worden kun je ook horen door deze week te luisteren naar Radio Mortale, want Grandparent's House van Kashmere Hakim is Mortalehit van de Week! En aanstaande woensdag (8 december) is hij ook nog eens live in de studio te gast.



Stem deze hele werkweek tussen 20 en 21 uur af op 106.8 FM, 103.FM of natuurlijk de livestream (via deze link) en je hoort Grandparent's House van Kashmere Hakim langskomen. Je kan via deze link live meeluisteren als je buiten de regio groot-Amsterdam woont, of natuurlijk de uitzending tot 2 maanden terug beluisteren via deze link. Even de datum en tijd instellen et voila!

Geen opmerkingen: