maandag 10 januari 2011

Mortalehit wk 2: @LolaKite - Edie

Piekten we vorig jaar te vroeg, toen we Lola Kite als headliner vroegen op onze Radio Mortale live-avond? Ja, zeggen zure pruimen, want hun debuutalbum Lights komt nu pas uit. Nee, zeggen wij, want het was precies waar Radio Mortale voor staat; nog onbekend talent, jong en oud, de aandacht schenken dat het verdient. Dat Lola Kite een potje zou gaan breken wisten we al sinds we hun eerste EP's hoorden. Keez, Jasper en Bram volgen we tenslotte al geruime tijd. Of het nu met De Biet was of met Ghost Trucker, dat was ons om het even. En toen kwamen ze met iets nieuws: Lola Kite. Drie gasten, geen drummer, maar wel een heerlijke bak synthesizers en andere oldskool electronica waar ze kekke dansliedjes mee maken waar je van wilt stuiteren als een Duracell© konijn.

Zo goed was de reactie op hun optreden dat we een jaar lang met samengeknepen billen rondliepen met de vraag of hun debuutplaat ook zo goed zou worden. Eerste single Different Story liet de spieren al een beetje ontspannen (een van ons -ik zeg niet wie- liet daarop gelijk een wind) en nu we Lights helemaal beluisterd hebben kunnen we ontspannen en rustig ademenhalen. Moet ook wel, want we hebben de lucht nodig om te kunnen springen, zingen en dansen. Lights is een wereldplaat en dus is Edie de geheide Mortalehit van de Week!


Stem deze hele werkweek tussen 20 en 21 uur af op 106.8 FM, 103.FM of natuurlijk de livestream (via deze link) en je hoort Edie van Lola Kite langskomen. Je kunt de uitzending tot 2 maanden terug beluisteren via deze link. Even de datum en tijd instellen et voila!

Geen opmerkingen: