woensdag 23 maart 2011

Vanavond @EefjeDeVisser live in de studio bij Radio Mortale

Nederlandstalig mag weer in deze eeuw! In de slipstream van breekijzer Spinvis en een hele rits goede hiphop in je moerstaal van TopNotch komt de ene na de andere mooie Nederlandstalige release uit. In de Mortale top 10 van 2010 waren maar liefst vier Nederlandstalige platen te bespeuren, met naast hiphop ook het prachtige Flux en de op zingen-in-je-eigen-taal overgestapte (!) Lucky Fonz III. In 2011 hadden we onder andere al Goslink en Lauw te gast in de studio, en zo kunnen we nog even doorgaan.

Het mag dan ook geen verrassing heten dat ook de Grote Prijs voor singer-songwriters weer eens gewonnen zou worden met liedjes in het Nederlands. Maar de manier waarop dat een dik jaar geleden gebeurde is absoluut bijzonder. Eefje de Visser verraste vriend en vijand met ontwapenende liedjes waarbij muzikaal niet per se de makkelijke weg wordt gekozen: Eefje weet knap de balans te vinden tussen lichtzoete melodieen en teksten enerzijds en dwingende ritmes en hiphopmetrum anderzijds. Ze heeft de tijd genomen om met de juiste mensen een prachtige debuutplaat te maken (De Koek), scoorde met Hartslag een Mortalehit en maakt nu met (wat een luxe!) Most Unpleasant Men als band het clubcircuit onveilig.


foto: Lieke Romeijn

We mochten een avond in Eefje's overvolle agenda prikken en dus komt ze met gitaar en al bij Rens langs in de Mortale Studio: live horen via 103.3fm op de kabel en 106.8fm in de ether bij Salto op StadsFM. Wanneer? Woensdag 23 maart, van 20.00 tot 21.00 uur. En woon je buiten Amsterdam, niet getreurd, iemand heeft internet uitgevonden. Gewoon lekker streamen dus via www.radiomortale.nl!

Geen opmerkingen: