maandag 18 april 2011

Mortalehit wk 16: @MauritsWesterik - Baby Let Me Follow You Down


Sommige intiatieven helpen je carriere nauwelijks verder. Maar ze zijn te leuk om niet te doen. Als landelijk bekende band hoef je niet op een Mortale-avond te spelen, je bent toch al bekend. Maar het initiatief is oprecht en mooi, en het is leuker dan spelen voor 10.000 gezichtloze poppetjes in het Gelredome. Zoals ook het coveren van je helden je nauwelijks iets oplevert als je al een landelijk bekende muzikant bent. Dat Traditionals project van Onder Invloed en In A Cabin With is echter te oprecht en leuk om niet te doen. Zo verzamelden enkele toppers uit de Nederlandse muziekscene als Anne Soldaat, Tim Knol, Awkward I en Bertolf zich in het clubgebouw van een schaatsvereniging en storten zich op het werk van hun helden. Ook minder bekende (maar niet minder goede) artiesten als Ro Halfhide, Davie Lawson en Lea leefden zich uit op werk van traditionele verhalenvertellers als Woody Guthrie en Bob Dylan. Alles werd fraai vastgelegd op bewegend beeld, zoals je op hun site kunt zien.
Zo'n initiatief is te gek en levert bijzonder werk op. We juichen zulke initatieven dan ook van harte toe en roepen bij deze Baby Let Me Follow You Down van Maurits Westerik uit tot Mortalehit van de Week!

Stem deze hele werkweek tussen 20 en 21 uur af op 106.8 FM, 103.FM of natuurlijk de livestream (via deze link) en je hoort Baby Let Me Follow You Down van Maurits Westerik langskomen. Je kunt de uitzending tot 2 maanden terug beluisteren via deze link. Even de datum en tijd instellen et voila!

Geen opmerkingen: