dinsdag 10 januari 2006

Een kleine greep uit de in de uitzending van afgelopen maandag gedraaide mp3'tjes.

Lefties Soul Connection - Organ Donor
Op hun nieuwste 7"-single coveren de lokale orgelfunkers de Lefties Soul Connection niet alleen It's Your Thing van de Isley Brothers en Hey Pocky A-way van de Meters (samen in één medley) maar ook Organ Donor van DJ Shadow. Volgens eerdere berichten zou er nog deze maand een compilatie-cd met allerhande single-tracks van deze band verschijnen bij Excelsior, tot die tijd kun je ze dus nog gewoonhier downloaden.

The Cuties - Picnic In The Parc
Al wat ouder, heb ik de indruk. Noch Myspace als de officiele site van de band blinken uit in informativiteit aangaande dit nummer of, meer in het algemeen, een discografie of iets dergelijks. Wat ik in ieder geval wél weet is dat een verschrikkelijk leuk en lief, ongelooflijk on-rock'n'roll en lekker onvast en rammelend popliedje is. Vergeleken bij deze Cuties zijn de dames van Damer een stelletje stoere Metalheads. Bij wijze van spreken.

The Ex - Weapons For El Salvador
En dan tot slot, een track die ik had willen draaien, maar op het laatste moment was de site uit de lucht en kon ik hem dus niet meer downloaden. Maar zo te zien zitten nu alle juiste stekkers weer in de juiste plugjes enzo. The Ex dus, met een single uit 1981. Lekker droog en aggressief en monotoon en fel. Nu ook te vinden op de verzamelaar Singles. Period. The Ex staat, voor de mensen die niet naar Noorderslag gaan, aanstaande vrijdag in het Patronaat in Haarlem (met in het voorprogramma Drive By Wire, de nieuwe band van Simone Holsbeek, de vroegere zangeres van de C(h)ords en Telefunk enzo).

Geen opmerkingen: