woensdag 4 januari 2006

Het is de oplettende luisteraartjes hopelijk wel eens opgevallen dat ik op de maandagavond regelmatig van het internet gedownloadde tracks draai. Omdat het op de radio vaak ondoenlijk is om al die ingewikkelde internetadressen van de bijbehorende sites op te lepellen, dacht ik dat het, qua goede voornemens, wel aardig zou zijn om wekelijks een handvol gedraaide tracks op dit log neer te zetten, met handig klikbare links enzo. De oogst van de eerste week is een drietal in de uitzending gedraaide nummers plús een bonus.

Dexter - D-Funked
Bleep.com is de mp3-winkel van het toonaangevende Engelse Warp-label. Normaliter moet je gewoon betalen voor wat je daar kunt downloaden, maar in het kader van het nieuwejaar hebben ze een erg leuke sampler samengesteld die je gratis en voor niets op je harde schijf kunt zetten. Tussen de handvol tracks vinden we ook een nummer van de Nederlandse Dexter. Het lekker funk-y electrodeuntje D-Funked was in 2005 al te vinden op een 12" op het Clone-label. Je moet je wel eerste inschrijven enzo maar het is de moeite waard.

Tiedo - Sweet Ignorance
'De Eerste Single van 2006' snorde het persbericht van Platex Records tevreden. Platex is een sympathiek Gronings internetlabel dat élke maand een gratis, inclusief kek hoesje, te downloaden track op haar site neerzet, dus ook op 1 januari vroeg in de ochtend. Vandaar. Gelukkig is Sweet Ignorance van Tiedo ook gewoon een heel mooi, stemmig pianoliedje (en tevens een voorproefje van 'smans later dit jaar te verschijnen nieuwe album The Comfort Zone).

Anne Soldaat + Berend Dubbe - All's Well (That Ends Well)
Als ik het goed begrepen is Cat-A-Day-Tales een boek met tekeningen en verhalen over katten. Wat ik in ieder geval zeker weet, is dat er een cd bijhoort met daarop onder andere muziek van Anne Soldaat (ex-Daryll Ann). De alternatieve oudejaarswens All's Well (That Ends Well) - met het uit duizenden herkenbare stemgeluid van Berend 'Bauer' Dubbe - kun je momenteel downloaden van de site van Excelsior.

Roy S - Saving The Whales, Rewriting The Alphabet
De bonus. Roy S' nieuwste ep is namelijk a) geheel en al gratis te downloaden (en ook hier hoort er weer een speciaal hoesje bij) maar b) een bijna twintig minuten durende 'collage' van flarden songs, willekeurige stukjes Duitse radio, gitaargetokkel en experimentele noise. Verschrikkelijk spannend en bere-interessant tot de laatste seconde maar niet echt iets voor op de radio.

Geen opmerkingen: