maandag 20 december 2010

Mortalehit wk 51: King Me - Red Eyes

Het was niet eens de sneeuw die verhinderde dat King Me zaterdag op het laatste moment verstek moest laten gaan op de Radio Mortale live-avond (bedankt bands en iedereen die er was, het was erg gezellig en met heel goede optredens!). Nee, die draconische weersomstandigheden weerhield de groep rond Michael Milo er niet van om vanuit het oosten des lands naar Amsterdam te komen om een goede pot gitaarrock op de planken te zetten. Maar tegen liefst drie (3!) zieke bandleden, nee, daar doe je weinig tegen. Op vrijdag waren dat de twee gitaristen. Maar, zo meldde Michael, 'als een van de twee gedurende drie kwartier op zijn benen kan blijven staan dan komen we, dan maar met een gitarist minder'.
Op zaterdagochtend net voor het middaguur kwam het bevrijdende woord: 'We komen!'. Vlaggen gingen uit, een fanfare liep al door de straat en de Mortalecrew liep in polonaise door de straat, totdat iemand riep 'jongens! Slecht nieuws'. De ene gitarist was dan wel in staat om op een podium te staan, nu was de drummer ziek. En tja, alle grappen daargelaten, zonder drummer is het niet King Me maar Prince Me en dat is toch anders. Om ze toch te bedanken dat ze er alles aan gedaan hebben om te komen, we ze zaterdag graag hadden zien spelen én we ze graag voor een volgende keer willen uitnodigen is hun Red Eyes deze week Mortalehit van de week! Red Eyes is afkomstig van hun dit jaar verschenen cd Them Brawlers, dat onlangs ook in Italie is uitgebracht.



foto: Renate Beense

Stem deze hele werkweek tussen 20 en 21 uur af op 106.8 FM, 103.FM of natuurlijk de livestream (via deze link) en je hoort Red Eyes van King Me langskomen. Je kunt de uitzending tot 2 maanden terug beluisteren via deze link. Even de datum en tijd instellen et voila!

Jasper

Geen opmerkingen: