vrijdag 17 december 2010

Zaterdag 18 december Radio Mortale live avond!

Aanstaande zaterdag 18 december is het weer zover: een Radio Mortale live avond! Wie er eerder was weet dat zo'n avond garant staat voor prachtige optredens van talent van eigen bodem en daarna dansbare plaatjes van de Mortale dj's tot diep in de nacht. Ook deze keer is Cafe Pakhuis Wilhelmina de uiterst gezellige plaats van handelen, met het bier nog voor schappelijke prijzen op fles! Met trots stellen we de line-up aan je voor:

Houses
Werd ons getipt door Brain en Esther van Pakhuis Wilhelmina op dezelfde dag dat hun prachtige EP bij ons op de mat plofte. Die werd vervolgens grijs gedraaid tijdens onze radio-uurtjes en kan wel eens hoge ogen gooien in de eindejaarslijst. Met een definitieve doorbraak aanstaande (ze zijn al geboekt op Noorderslag in januari) sluiten ze een succesvol jaar af in hun thuisbasis tijdens deze Mortale-avond. Lees hier wat we vonden van de Mortalehit die ze deze week scoorden.

Yori Swart
Was afgelopen maand winnaar van de Amsterdamse Popprijs, en dat in een finale die over de breedte het hoogste niveau van de laatste paar jaar had. Ze maakt met een uitstekende band prachtige popliedjes met invloeden van grote namen als Joni Mitchell en Jeff Buckley. Afgelopen dinsdag was ze te gast bij Sam op Radio Mortale, die uitzending kun je hier terug luisteren.

Kashmere Hakim
In het rijtje Lucky Fonz III, Leine, Arthur Adam en Case Mayfield is Kashmere Hakim de volgende rijzende ster van het Amsterdam Songwriters Guild. Deze van origine Marokkaanse singer-songwriter klinkt op zijn prachtige EP The Hillsinger als de achterneef van Bob Dylan en Nick Drake. Vorige week liet hij in de studio bij Rens zijn oprechte folk al horen: je kunt het hier terugluisteren.

King Me
Wie bij het woord indieband denkt aan de zoveelste door NME gehypte snotneuzen waar we over twee jaar niks meer van horen, kent King Me kennelijk nog niet. Deze veteranen dragen de naam indie waardig, zijn wars van trends en brengen gewoon al jaren spannende alternatieve albums uit. Ook live niet te versmaden!

Kortom; de perfecte line-up om 2010 af te sluiten met Radio Mortale. Even met je fiets door die sneeuw en op naar Pakhuis Wilhelmina! Tot dan





Radio Mortale Live Avond
met: Houses, Yori Swart, Kashmere Hakim, King Me
Cafe Pakhuis Wilhelmina, Amsterdam
aanvang : 20.00 uur
entree: 5 euro

Geen opmerkingen: