woensdag 30 maart 2011

Mortalehit wk 13: @Eins2Orchestra - Spiral

De banden tussen het echtpaar Van Maurik en Mortale gaan ver terug. Zeker een jaar of tien, gokken we zo. Ga maar na: Lydia was jarenlang degene die met haar bijzondere, wat onderkoelde stem het kippenvel op armen zong bij This Beautiful Mess, om vervolgens troost te bieden als frontvrouw bij haar andere band Brown Feather Sparrow. Beide waren graag geziene gasten bij de Mortale-avonden in de Winston en stonden garant voor de nodige mooie platen en dus Mortale-hits. Manlief Stefan pakte het wat steviger aan met de post-hardcore van The Spirit That Guides Us en de stevige rock van Satellite 7.
Na een bezoek van Lydia en Stefan aan Wenen, waar het door de didactische architect/kunstenaar Hundertwasser ontworpen Hundertwasserhaus staat was het tweetal dusdanig onder de indruk van de thematiek die de Oostenrijker in zijn werk stopt dat ze de handen ineen sloegen. Eins, Zwei Orchestra was een feit, het idee voor debuutalbum 100 Colors geboren. Een ode aan de man door zijn kunst als thema te nemen en er een eigen invulling aan te geven. Hoe dat klinkt kun je deze hele week horen (en zaterdag aanstaande zien in Ekko in Utrecht) want Spiral is de Mortalehit van de Week! (al kun je de plaat ook tegen een zelf te bepalen bedrag downloaden op hun site)


Stem deze hele werkweek tussen 20 en 21 uur af op 106.8 FM, 103.FM of natuurlijk de livestream (via deze link) en je hoort Spiral van Eins, Zwei Orchestra langskomen. Je kunt de uitzending tot 2 maanden terug beluisteren via deze link. Even de datum en tijd instellen et voila!

Geen opmerkingen: