maandag 4 april 2011

Mortalehit wk 14: Blues Brother Castro - Show Me How You Do It

De afgelopen jaren moest je bijkans een logboek bijhouden om de verrichtingen van Blues Brother Castro frontman Leon Caren te volgen. Was hij ten tijde van hun tweede album Fun (2006 alweer) bovenal zanger/gitarist van de Amsterdamse band, sindsdien duikt hij overal op. Als helft van The Moi Non Plus, waar hij zo hard mogelijk op een drumstel slaat en nog lucht over heeft om keihard in een microfoon te schreeuwen (even voor de duidelijkheid: we vinden dit geweldig). Als gitarist van Scram C Baby, waarmee hij op onze Mortale live-avond in 2009 speelde. Als helft van Subbacultcha, dat superfantastisch leuke initatief van muziekliefhebbers die voor alternatieve muziek gaan en waarvoor hij een tijdschrift uitbrengt, concerten en andere leuke culturele initiatieven ontwikkelt. En dan is hij ook nog programmeur van de concerten in Trouw, dat daardoor duidelijk leuker is geworden met optredens van No Age, Das Racist en Les Savy Fav.



Op een nieuw alum van Blues Brother Castro bleef het lang wachten. Tot vorige maand, toen ze plots lieten weten op 1 april met hun derde album te zullen komen: Out On The Beach. Bij Excelsior notabene! Een uitnodiging om in Rusland te komen spelen dreef ze de oefenruimte in. Ze kwamen er als herboren uit, met dertien nieuwe, erg lekkere gitaarrockliedjes onder de arm. Die staan in een puntgave productie, melodieuzer en scherper dan ooit op Out On The Beach. Afgelopen vrijdag presenteerden ze de plaat in de Nieuwe Anita, nu scoren ze de Mortalehit met Show Me How You Do It.

Stem deze hele werkweek tussen 20 en 21 uur af op 106.8 FM, 103.FM of natuurlijk de livestream (via deze link) en je hoort Show Me How You Do It van Blues Brother Castro langskomen. Je kunt de uitzending tot 2 maanden terug beluisteren via deze link. Even de datum en tijd instellen et voila!

Jasper

Geen opmerkingen: